Doe ’t zelf!

Doe ’t zelf!

Hoe lang is het geleden dat jij zelf iets op papier hebt gezet? En dan bedoel ik geen boodschappen- of to-do-lijstje. Nee… een tekening. ‘Waarom zou ik?’ Dat lees je hier! In mijn online training Kindertekeningen lezen en begrijpen leren mijn cursisten niet alleen te...

Lees meer
Jouw verhaal, mijn verhaal

Jouw verhaal, mijn verhaal

Even een ander onderwerp dan anders. Ieder mens heeft namelijk zijn eigen verhaal. Dat ontstaat door wat we meemaken, wat we te horen krijgen van anderen en wat we onszelf vertellen. Ik ben de laatste tijd erg bezig met mijn verhaal. Ik heb daarbij ontdekt dat het...

Lees meer

Bestel mijn boek!

Volg je Kinderen Beter Begrijpen al op Facebook?

Facebook Posts

GEEN ARMEN GETEKEND

Wanneer je mijn ebook over de ontwikkelingsfasen van kindertekeningen hebt gelezen, dan heb je een duidelijk beeld van hoe deze ontwikkeling ‘normaal gesproken’ verloopt.

En wanneer je weet wat gebruikelijk is, weet je ook wat opvallend is.

Sommige van die opvallende signalen liggen voor de hand. Zoals bijzonder kleurgebruik en extra getekende dingen (een extra gezinslid bijvoorbeeld) . Andere signalen zijn minder opvallend zoals de dynamiek en vervormingen.

Kindertekeningen staan bol van opvallende signalen. Een van die dingen is ‘weglatingen‘. Dingen waarvan je verwacht dat een kind weet dat het erbij ‘hoort’, maar het op de tekening niet laat zien. Dat kan van alles zijn. Een huis waarbij onderdelen als deur en raam ontbreken, een gezinslid minder in een familietekening of een lichaamsdeel.

Wat het niet tekenen van de armen aan het lichaam kan betekenen ontdek jij hier in dit blog:
www.kinderenbeterbegrijpen.nl/professionals/kindertekeningen/mens-zonder-armen/

Heb een fijne dag,

Eveline
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg Kinderen Beter Begrijpen op de volgende kanalen!

Download hier mijn gratis e-book 75 dingen over kindertekeningen!

Na het ebook stuur ik je nieuwe inzichten over kindertekeningen en stuur ik je soms een aanbod om je te ondersteunen bij het beter begrijpen van kinderen. Je bent niet verplicht dat aanbod aan te schaffen en kunt je altijd uitschrijven.

Pin It on Pinterest